Heiszler Ákos a Témában: az Orbán-videók célja, hogy a kormányzás látszatát keltsék, de nem ezekről kellene beszélnie az ellenzéknek

A kommunikációs szakértő szerint a Rogán-féle propagandaminisztériumban kutatást végeztek, ennek eredménye a pálinkázós, lángosozós Orbán Viktor.
Szeged.hu

2022. február 03. 08:14

Heiszler Ákos a Témában: az Orbán-videók célja, hogy a kormányzás látszatát keltsék, de nem ezekről kellene beszélnie az ellenzéknek

Heszler Ákos szerint mindeközben Orbán Viktor közvetlen rokonainak és barátainak összesen már 1000 milliárdos a vagyona, tehát egymilliószor számítanak milliomosnak.

 

Miközben a lángosos, puncsminyonos kampányolás és a hatósági áras csirkeszárnyvég uralja a közbeszédet, Orbán 16 éve nem vállalja a miniszterelnök-jelölti vitát. Idén sem. Sőt, mostanra már Lázár János is kijelentette, hogy nem vitázik Márki-Zay Péterrel. Az ellenzéki közös miniszterelnök-jelölt meg is kérdezte, hogy a Fideszben muszáj mindenkinek gyávának lennie.

 

Heiszler Ákos szerint Orbán Facebook-videói azért születnek, hogy a kormányzás látszatát keltsék, illetve azért, hogy ne kelljen a fontos ügyekről beszélni.

 

„Az hogy valaki mit gondol Orbán Viktorról, alapvetően politikai és leginkább kulturális hovatartozás kérdése Magyarországon. Ez rettentően szomorú dolog, de tény. Nálunk a társadalom egy kulturális árok mentén hasadt ketté. Aki az árok egyik felén van az szereti, aki a másik felén, az gyűlöli a miniszterelnököt”  

 

– magyarázta Heiszler Ákos. Szerinte azoknak nem segít, akik a valódi politikai teljesítményt szeretnének látni.

 

Az orbáni és az ellenzéki kampányról azt mondta, olyasmi a különbség közöttük, mint egy hollywoodi szuperprodukció és egy magyar művészfilm között.

 

„Pénz és profizmus van Orbán Viktor oldalán, a másik oldalon meg szervezetlenség, pénztelenség és esetlenség van, ami nagyon látványosan mutatkozik meg azon, hogy mit hogyan tudnak kommunikálni” 

 

– tette hozzá Heiszler Ákos, aki saját bevallása szerint „sikítófrászt” kap attól, hogy az ellenzéki politikusok azonnal reagálnak mindenre, amit Orbán Viktor csinál.

 

„Ezzel engem nem nyernek meg, ezzel azt hozzák létre, hogy a politika egy zárványként lebeg a fejünk fölött, amihez igazából a mi hétköznapi életünknek nem sok köze van” 

 

– mondta Heiszler, aki szerint mindez mindig a hatalmon lévő és a diktátor malmára hajtja a vizet.

 

A szakértő úgy látja, az nem közügy, hogy Orbán Viktor disznót vág, lángost eszik, és erről ki, mit gondol.

 

Heiszler Ákos úgy látja, például Hadházy Ákos megnyilvánulásai, a gyanús ügyek felgöngyölítése közelebb hozza az emberekhez a politikát.

 

Címlapon

mutasd mind