Hazai és külföldi versenyekre készülnek a szegedi görkorisok

A hétvégén nagy megmérettetés vár a Tornadó Team Szeged versenyzőire, két év kihagyás után újra nemzetközi versenyen szerepelhetnek, ráadásul hazai pályán, a Búvár-tónál található gyorskorcsolyapályán.
Vass Imre

2022. május 04. 09:47

Hazai és külföldi versenyekre készülnek a szegedi görkorisok

A jó időt kihasználva teljes lendülettel eddzenek a Tornadó Team Szeged versenyzői, hisz a hétvégén már egy nemzetközi versenyen mérettetik meg magukat. Két év kihagyás után állnak újra rajthoz a sportolók, így mindenki nagyon várja az eseményt. A Kelet-Európa Kupán nemzetközi mezőny versenyez majd, a helyszín pedig Szeged lesz. 

 

Garzó Erika, a Tornadó Team Szeged edzője elmondta, jó időre számítanak a hétvégi versenyen, amelyre hat ország versenyzői neveztek, köztük „jó nevek” is. Ennek köszönhetően igazán komoly versenylehetőség lesz ez az egyesület fiataljainak.

 

Az egyesület két versenyzője még ennél is nagyobb kihívás előtt áll. Sándor Lilla már kilenc éve görkorcsolyázik és emellett jégkorcsolyázik is és már több jó eredményt is elért: Európa-kupán első helyet ért el, de jégkorcsolyában is jól szerepelt, mivel megfutotta a junior Világkupa szintidejét.

 

Céljai között szerepel, hogy rajthoz állhasson majd Európa-bajnokságon, illetve világbajnokságon is, valamint gyorskorcsolyázóként az olimpia részvétel. A fiatal sportoló a hétvégén egy németországi Európa kupán indult.

 

Az egyesület másik versenyzője, Bíró Hanna már több nagyszerű eredményt ért el, Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett és tavaly részt vett az ifjúsági olimpián is. 

 

Hamarosan újra rajthoz áll, Ausztriában az első felnőtt versenyén indulhat majd május végén. 500 méteren szeretne legalább a döntőbe kerülni, 1000 méteren – ami nem a fő távja – szintén szeretne döntőzni.

 

Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!