Hatszorosára nő az egyetem energiaszámlája – Szegedi Híradó, 2022. november 28-án

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. november 28. 19:00

Hatszorosára nő az egyetem
energiaszámlája – Szegedi Híradó, 2022. november 28-án
  • Sehol nem lehet már Magyarországon korlátlan mennyiségű hatósági áras üzemanyagot tankolni. A nagy kútláncok ötven, húsz vagy tíz literben korlátozzák az eladható mennyiséget, sok kis kúton pedig egyáltalán nincs már az olcsó benzinből vagy dízelből. A Mol, amely a teljes hazai töltőállomás-hálózat nyolcvanöt százalékát látja el, ezen a héten sem szállít üzemanyagot a kis kutaknak.
  • Hatszorosára emelkedik az egyetem energiaszámlája. Fendler Judit kancellár szerint ezt a klinikák esetében központi segítség nélkül nem tudják kigazdálkodni. Ezért bíznak a kormányzati támogatásban. A Szegedi Biológiai Kutatóközpont és az ELI napelemparkok létesítésével próbálják meg csökkenteni energiaköltségüket.
  • Megkezdte az önkormányzat a tizenharmadik óvoda felújítását. A Felsővárosi Óvodát 330 millió forint uniós és 20 millió forint városi forrásból korszerűsítik, a szegedi kivitelező már meg is kezdte a bontási munkálatokat. Az energetikai beruházásnak köszönhetően az intézmény rezsiszámlája akár hatvan százalékkal is csökkenhet.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

Címlapon

mutasd mind