Három kitüntetett férfi, három táncdráma – Körút, 2023. március 23. (frissítve)

Három olyan férfi lesz a vendégünk, akik más-más területeken alkotnak, de egy valami összeköti őket: nemég mindhárman rangos elismerésben részesültek. A Szegedért Alapítvány Lengyel Imrét Szőkefalvi-Nagy Béla-díjjal, Rácz Tibort Gregor József-díjjal ismerte el. Bene Zoltán pedig József Attila-díjat vehetett át. Aztán megmutatjuk, milyen volt az első bábszínházi előadás az újranyitás után, az Egy kupac kuflikon forgatott stábunk. És ott voltunk a Szegedi Kortárs Balett új produkcióján, a Tűz című előadáson is. Adásunk második felében érkezik hozzánk egy beszédmentor.
Karajkó-Németh Marietta

2023. március 23. 19:31

Három
kitüntetett férfi, három táncdráma –
Körút, 2023. március 23. (frissítve)

Az Egy kupac kuflival nyitott újra a kéthónapos bezárás után a Kövér Béla Bábszínház. Dániel András meséje a gyerekek nagy kedvence, könyv és mesefilm is készült belőle, de bábszínház csak kevés dolgozta fel. Óriási siker övezte a bemutatót: a gyerekek gurultak a nevetéstől.

 

Három táncdráma, három koreográfus. Kirobbanó sikert aratott a Szegedi Kortárs Balett Tűz című bemutatója, amely szenvedélyes nőalakokat állít a középpontba. A Carmen, a Bolero és a Bernarda Alba háza is spanyol témákat dolgoz fel. Szerelem, fény, veszély, harag, vadság, bűnhődés, megváltás, rituális halál és megannyi a tűzhöz kapcsolódó érzést, érzelmet élhet át a néző egy este alatt.

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsor itt a cikkben is megnézhető, de ott van a