Hamarosan újra nyitnak a színházak

A színházak hamarosan újra nyitnak. Van, ahol új előadással kezdenek, van, ahol repertoáron lévő darabbal jelentkeznek. Forgószínpad, 2023. február 9.
Hamarosan újra nyitnak a színházak

Ősbemutatóval zárta a decembert a Szegedi Nemzeti Színház. Az Élve megégetve című darab Koltai M. Gábor vendégrendezésében debütált a Kisszínházban. Az alkotók megtörtént eseményeken alapuló történettel dolgoztak, és bár a boszorkányperek Szegeden 300 évvel ezelőtt voltak, mégis egy olyan darab született, ami a máról is szól. 

 

Visszatért a deszkákra a Soproni Petőfi Színház nagysikerű darabja, az Isten komédiása. A Liszt Központban rendezett előadásokat már több, mint 3500 általános és középiskolás diák látta. Az Esztergomi Várszínház koprodukciója filmszerű képekben meséli el a kereszténység egyik legnagyobb alakjának, Assisi Szent Ferencnek a történetét.

 

November végén mutatta be a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulata Ivan Szergejevics Turgenyev Egy hónap falun című drámáját  a Kamaraszínházban, amit hamarosan újra láthat a közönség. A Csehov közvetlen elődjének tartott orosz realistának ez a leggyakrabban játszott színpadi műve.  Az előadást a vendégként Kaposvárról érkezett Mészáros Tibor színész-rendező, a Csiky Gergely Színház művészeti igazgatója állította színpadra.

 

Székesfehérváron a Szabad Színház nagy sikerrel mutatta be Line Knutzon Mesteremberek című helyzetkomikumokra épülő darabját. Az abszurd drámát Nagy Judit rendezte.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!

 


 

 

Címlapon

mutasd mind