Halász Noémi: 3 milliárd 500 millió forint horizontos pénz veszhet el Szegeden, mert alapítványi fenntartású lett az egyetem

Megkapta a Momentum szegedi szervezete a közérdekűadat-igénylésére a választ a Szegedi Tudományegyetemtől. Harmincegy programot érint a forrásmegvonás.
Halász Noémi: 3 milliárd 500 millió
forint horizontos pénz veszhet el Szegeden, mert alapítványi
fenntartású lett az egyetem

A Szegedi Tudományegyetemen a Horizont 2020 programban harmincegy kutatás érintett. Ezt a Momentum azután tudta meg, hogy közérdekűadat-igénylést adtak be, kikérték a pályázatok listáját a támogatás összegével együtt.

 

 

Halász Noémi, a párt szegedi alelnöke a felsőoktatásról szóló fórumuk előtt nyilatkozta, hogy

 

„3 milliárd 500 millió forint értékben futnak horizontos pályázat fut. Most ezeket elveszthetjük. Ezt a pénzt sehonnan nem lehet pótolni. Mondhat bármit a kuratórium, mondhat bármit a kormány, ha ők ezeket az összegeket valóban kipótolnák – amit egyébként nem hiszek el –, azt máshonnan kellene elvenniük.”

 

A Momentum szegedi alelnöke kijelentette, szükségünk van az uniós pénzekre ezekhez a kutatásokhoz. Azt meg mi tesszük hozzá, ezt a jelek szerint továbbra sem kapjuk meg addig, amíg alapítványi fenntartásúak az egyetemek, és ott fideszes pártkatonák kapnak hatalmas pénzeket jellemzően nulla munkáért.