Halász: ami van, abból nem akarunk elvenni, inkább minél szélesebb körbe kiterjeszteni

Nőnap alkalmából hívta fel az ellenzék a figyelmet a nemek közötti egyenlőtlenségekre. Egy videóban ismertették, hogy kormányváltás esetén milyen intézkedéseket hoznának a helyzet javítása érdekében.
Vass Imre

2022. március 09. 17:41

Halász: ami van, abból nem akarunk elvenni, inkább minél
szélesebb körbe kiterjeszteni

Halász Noémi az Egységben Magyarországért Nőügyi Munkacsoportjának tagja elmondta, a nő ügyekben valamennyi résztvevő párt egyetértett, nincsenek nézetkülönbségek. 

 

Az összeállított program fő elemei a gazdaság, az egészségügy és a család.

 

Az ellenzék kormányra kerülés esetén bevezetné az apai gyed-et, ez nem csak politikai, hanem gazdasági döntés is. Emellett azt megtartanák, hogy az anáyk három évig otthon maradhassanak a gyerekeikkel.

 

Halász Noémi azt is elmondta, a jelenlegi kormánynak több családpolitikai intézkedést tett, ezeket az ellenzék megőrizné, de ahol kell, javítanának rajta. Például az egy szülős családokra is kiterjesztenék a nagycsaládok kedvezményeit.

 

A politikus hozzátette, azokat a családokat is segíteni szeretnék, ahol a gyermekek valamilyen okból a szüleiket gondozzák. Itt emelnének a jelenlegi támogatáson.

 

A beszélgetésben az is elhangzott, hogy a férfiak hozzáállása is változott ebben a témában, egyre többen osztják meg például a házi munkát otthon.

 

A teljes beszélgetést itt megnézheti:

 

Címlapon

mutasd mind