Hadházy Ákos a Témában: Hangfelvételem van arról, hogy Potápi Árpád államtitkár is befolyásolhatott egy végrehajtói pályázatot

A független országgyűlési képviselő a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában részletesen beszélt az ügyről.
Szeged.hu

2022. január 19. 11:51

Hadházy Ákos a Témában: Hangfelvételem van arról, hogy Potápi Árpád államtitkár is befolyásolhatott egy végrehajtói pályázatot

Dagad Völner-ügy és a végrehajtói botrány, ami egyre több kormánypárti politikust is elérhet. Hadházy Ákos hangfelvételek alapján állítja, hogy Potápi Árpád fideszes képviselő, nemzetpolitikáért felelős államtitkár is befolyásolta egy végrehajtói helyre kiírt pályázat eredményét. A független országgyűlési képviselővel beszélget a műsorvezető, Balogh Judit a Szeged Televízióban.

 

„Ez a hangfelvétel egy közvetett bizonyíték, de elég zavarba ejtő és hitelesnek tűnő bizonyíték” – mondta a Témában Hadházy Ákos, aki szerint a felvételen a magyar bírósági végrehajtók beszélgetnek, ebből derült ki, hogy Potápi Árpád nyomására Dombóváron nem egy dombóvári, hanem egy kaposvári jelölt kapja meg a végrehajtói jogkört, mert – Hadházy szerint – nem volt elég fideszes a jelölt.

 

Hadházy Ákos elmondta: országgyűlési képviselő minőségében több kérdést is föltett az Igazságügyi Minisztériumnak és a bírósági végrehajtói karnak, de érdemi válaszokat nem kapott.

 

„Arról tudok beszámolni, hogy van egy számomra hiteles illető, aki a hangfelvételt készítette, és aki vállalja is ezt. Azt is vállalja, hogy tegyek feljelentést ebben az ügyben” – magyarázta Hadházy, aki szerint a Völner-ügy után mindenképp meg kell tenni a feljelentést.