Gyönyörű rózsakert az ország másik végéből

Végre itt az igazi nyár! Ideje elővenni a térképet és megtervezni a kirándulásokat. Mi mutatunk néhány látványosságot és olyat is, amiről idén már lemaradtak, de jövőre pótolhatják. Jöjjenek velünk, kalandozzunk együtt Magyarországon!
Várnai Adrienn

2022. június 29. 13:11

Gyönyörű rózsakert az ország másik
végéből

VIGADÓ

A halászok, vízimolnárok és folyók védőszentjét, Nepomuki Szent Jánost ünnepelték a bajaiak május végén. A feldíszített Jánoska szobrot kivilágított hajókon és csónakon kísérték a Sugovicán, majd gyalogosan a Szentháromság-térig. A programhoz kapcsolódva a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete főzőversenyt tartott. Mivel az utóbbi két évben mindenki híján volt az ilyen nagyszabású programoknak, sokan kíváncsiak voltak mindkét rendezvényre.

 

TIPPADÓ

Hat nap, négyszáz szakmai vendég, több tucat előadás és látványtervezői kiállítás. Ez volt számokban a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozója Kecskeméten. Ezúttal azonban nem csak a bábos szakma találkozója volt, hiszen a színházakból kilépve a közönség, a Kecskeméten sétálók is belenézhettek előadásokba és a kulisszák mögé is. Így igazi turista látványossággá vált a bábszínházi hét.

 

Egész nyáron várja a látogatókat az országosan is egyedülálló Cziráky Margit Rózsakert a fertődi Esterházy-kastélyban, amely több mint százéves múltra tekint vissza. A nagy területen elhelyezkedő kertben több tízezer rózsa pompázik ebben az időszakban. Aki Fertőd környékén kirándul, ki ne hagyja ezt a színes és illatos látványosságot!

 

RELAX

Aki Szegeden jár, annak én hosszan tudnám sorolni, hogy mit nézzen meg. Aki pedig a sok turisztikai látványosságnak csak a felét is végigjárja, annak azt ajánlom, keresse fel a Tisza túlpartján, Újszegeden a Holt-Maros sétányt és higgye el egy üdítő zöld szigetet talál a városközponttól nem messze. Egy kellemes séta során a fűzfák alatt járva vadkacsák és teknősök otthonába is bepillanthat.

 

Címlapon

mutasd mind