Gyöngyösi Márton a Témában: Sosem volt még teljes körű EBESZ-megfigyelés egy parlamenti választáson

Aggódik az Európai Unió, hogy nem lesz teljesen demokratikus a magyar választás, ezért tizenkilenc uniós tagország teljes körű EBESZ-megfigyelést kér. Rendkívül szoros választási eredmény várható, ezért is lenne fontos, hogy tiszta legyen a voksolás.
Garai Szakács László

2022. január 20. 14:20

Gyöngyösi Márton a Témában: Sosem
volt még teljes körű EBESZ-megfigyelés egy parlamenti választáson

Az EBESZ megfigyelői már a 2018-as választáson is itt voltak és már akkor is megállapították, hogy a megfélemlítő kampányretorika, a kormányzati tájékoztató kampányok korlátozták az érdemi vita és a tisztességes verseny lehetőségét, valamint azt, hogy a választók megalapozott döntést hozzanak. Az Európai Parlament öt frakciójának hatvankét tagja teljes körű EBESZ-ellenőrzést kért. A Szeged Televízió hírháttérműsorában Balogh Judit hírigazgatónak Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője arról beszélt, ilyen megfigyelés az Európai Unióban eddig még sosem volt.

 

– Az EBESZ félfeudális diktatúrákba küldte eddig teljes körű megfigyelésre az embereit – mondta Gyöngyösi Márton. A jobbikos politikus azt is megjegyezte, 2018-hoz képest is sokat romlott a helyzet, változott a választójogi törvény, nem az előnyére.

 

Nézze meg az interjút!