Gótikus mestermű Sopronból

Igazi őszi-téli látnivalókat mutatunk, vadlúdvonulást, erdei sétát, adventi forgatagot. És egy kicsit már kikacsintunk a nyár felé is.
Várnai Adrienn

2021. december 28. 12:32

Gótikus mestermű Sopronból

VIGADÓ

Október végén, november elején érkeznek meg hazánkba az északi tundrák vándormadarai, a vadludak. Bár Magyarországon tizennyolc nagyobb gyülekezőhelyet is használnak, Tata az egyik kedvencük. A barokk kisváros szívében, az Öreg-tó medrében ilyenkor ezrével gyülekeznek. A látványosságot fesztivállal is ünnepli a település. Ez a Vadlúdsokadalom, ami idén igazán különleges rekordot tartogatott.

 

TIPPADÓ

A Szent Mihály-templom Sopron első, legnagyobb gótikus mesterműve több mint 800 éve épült. 2021-ben fejezték be azt az átfogó restaurálást és bővítést, amely lehetővé tette, hogy ismét a város egyik legvonzóbb látványossága legyen. Az ide látogatók megismerhetik a templom történetén túl a Szent Mihály-dombon élő egykori soproniak életét és kultúráját is.

 

MESTEREK

Igazi gyöngyszemekre, természeti kincsekre bukkanhat a Kiskunhalas és Soltvadkert közötti homokbuckás, erdős tájon az, aki kellően nyitott szemmel jár. Daróczi Csaba természetfotós is gyakran járja ezt a vidéket, itt készíti legtöbb felvételét. A fotós 2021-ben Az év természetfotósa lett és Az év természetfotójának is Csaba egyik képét választották.

 

VIGADÓ

Már karácsony előtt bejelentették a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház nyolcadik évadának programját. Jövő nyárra tíz produkcióval készülnek, köztük lesz a Nemzeti Lovasszínház két új előadása, a Fehérlófia és az Árpádházi-királyrock.

 

VÁROSNÉZŐ

Advent idején fényekkel, illatokkal készítjük fel szívünket a közelgő ünnepre. Aki Szeged utcáin sétál, lenyűgözi a változatos díszvilágítás, a gőzölgő forralt bor illata és a Dóm előtti karácsonyi kavalkád hangulata. Ezekkel a képekkel búcsúzunk az évtől és kívánunk boldog, békés ünnepet minden kedves nézőnknek. Jövőre pedig újra jövünk utazási ötletekkel, érdekes látnivalókkal. Együtt kalandozunk majd újra Magyarországon!