Geopark a Bakonyban: ahol mindig érdemes túrázni

Válogatásműsorral indul A szomszéd vár 2022 januárjában: best of 2021-ből.
Várnai Adrienn

2022. január 31. 12:20

Geopark a Bakonyban: ahol mindig
érdemes túrázni

VIGADÓ

Tavaly ősszel megmutattuk, milyen volt a tatai barokk fesztivál. A sokszínű művészeti forgatagnak a megújult Esterházy kastély adott otthont. Nemcsak nemzetközi hírű zeneművészek koncertjei és képzőművészeti programok szórakoztatták a közönséget, hanem fókuszba kerültek a grófi családhoz köthető épített örökségi emlékek is.

 

AKTÍV

Októberben ellátogattunk a Bakony-Balaton UNESCO Geoparkba, ahol megújult bemutatóhelyekkel és egész évben vezetett túrákkal várják a látogatókat.

 

VÁROSNÉZŐ

Néhány hónapja ismét régi fényében pompázik a soproni Lenck-villa. A nagypolgári épületben a soproni múzeum gyűjteménye látható.

 

MESTEREK

Ősszel Röszkén megtartották az első rózsapaprika napot. A látogatók kipróbálhatták a paprikahasítást, a csipedést, a fűzést és törést is. A Paprika Múzeumot máskor is érdemes felkeresni, itt bárki megismerheti a Szeged véreként is ismert piros paprika termesztésének múltját.

 

TIPPADÓ

Ha kicsit javul az idő, érdemes egy kirándulást tenni a Makótól néhány kilométerre fekvő szomszédos településre, Földeákra. A séta során az erdőben lakó állatokkal is összefuthatunk.