Gasztronómia alföldi módra – Szegedi Híradó, 2022. április 21-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. április 21. 19:00

Gasztronómia alföldi módra –
Szegedi Híradó, 2022. április 21-én
  • Bár a kormány szerint az árstop intézkedések beváltották a hozzájuk fűzött reményt és csökkentették az infláció növekedési ütemét, egyelőre azonban nem született döntés arról, ezek közül melyek és milyen formában maradhatnak meg. A családtámogatási rendszert is felülvizsgálják, de forráskivonásra biztosan nem kerül sor ezen a területen.
  • Nem sikerült jól az országos kompetenciamérés első napja szerdán. Sok helyen lefagyott az informatikai rendszer; a diákok nem tudtak bejelentkezni a szükséges felületekre, országosan a tizedik osztályos tanulók most első alkalommal számítógépen írhatták meg a szövegértési és matematikai feladatokból álló tesztet. Az EMMI azt ígéri kivizsgálja a hibákat, de azt egyelőre nem tudni, hogy a teszteket újra kell-e majd írni.
  • A szólásszabadságot a nyugat-európai országok alkotmányai garantálják, de ezek a szövegek régen születtek és néhány ponton korszerűsíteni kellene őket – hangzott el azon a sajtószabadságról szóló konferencián, amelyet közösen rendezett az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem és a brüsszeli vallon nemzetközi intézet. A magyar és francia nyelvű tanácskozás holnap Budapesten, az ELTÉ-n folytatódik.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

Címlapon

mutasd mind