Felavatták a Körtvélyessy Péter-páholyt, rangos versenyek jönnek a Maty-érre, a Picknek 14 góllal kellene nyernie Veszprémben – Aréna, 2023. március 27. (frissítve)

Szilágyi Dóra vendégei a stúdióban:  Petrovics Kálmán, a Szegedi Vízisport Egyesület klubigazgatója és Vadkerti Attila kézilabdázó.
Hollósi Zsolt

2023. március 27. 19:37

Felavatták a Körtvélyessy Péter-páholyt, rangos versenyek jönnek a Maty-érre, a Picknek 14 góllal kellene nyernie Veszprémben – Aréna, 2023. március 27. (frissítve)

A szerkesztő ajánlata a mai Arénából:

  • A szegedi vízilabda legendás alakjáról, Körtvélyessy Péterről nevezték el a Tiszavirág Sportuszoda VIP szektorát. Az akkor még Szeged Beton néven futó klubot ő tette fel a magyar élvonalbeli vízilabda térképére. Irányítása alatt nyert az egyesület LEN-Európa-kupát és az ő munkájának köszönhetően szerzett a csapat több érmet is a bajnokságban. Álma volt egy új uszoda. Ezt már sajnos nem láthatja, mert súlyos betegség után 2011-ben meghalt. A Tiszavirág Sportuszodában a szegedi vízilabdaélet tagjai most felavatták a Körtvélyessy Péter-páholyt.
  • Az európai kajak-kenu szövetség krétai kongresszusán döntöttek arról, hogy 2024-ben SUP és 2026-ban ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságot a Maty-éren rendezik majd. A stúdióban Szilágyi Dóra vendége a Szegedi Vízisport Egyesület klubigazgatója, Petrovics Kálmán.
  • Eseménydús volt a múlt hét a kézilabdázásban. Az OTP Bank-Pick Szeged drámai vereséget szenvedett szerdán a Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában. Ezután a kékek megküzdöttek Tatabányán a magyar bajnokságban, de nyertek. A két magyar nagyágyú már a BL-párharc visszavágójára készül. A Picknek 14 góllal kellene nyernie Veszprémben ahhoz, hogy tovább jusson a legjobb nyolc közé. Erről beszélgetünk Vadkerti Attilával.

 

 

Nézze meg az Arénát, a Szeged Televízió heti sportmagazinját!

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható