Fekete-Győr András: Völner Pál politikus bűnöző, a vádlottak padján a helye!

Az ellenzék szerint ez az Orbán-kormány legsúlyosabb korrupciós ügye és Varga Judit miniszter távozását követelik. Balogh Judit hírigazgató vendége Fekete-Győr András, a Momentum alapítója, a 2022-es választáson a párt listavezetője.
Garai Szakács László

2021. december 08. 10:55

Fekete-Győr András:
Völner Pál politikus bűnöző, a vádlottak padján a
helye!

Bombaként robbant ma a hír, hogy Völner János mentelmi jogának felfüggesztését kéri Polt Péter. A gyanú szerint az igazságügyi miniszter helyettese 2 és 5 millió forint közötti összegeket fogadhatott el az azóta letartóztatott Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől azért, hogy elintézzen bizonyos ügyeket. Völner tagadja a vádakat, de lemondott államtitkári posztjáról. Az ellenzék követeli Völnertől, mondjon le parlamenti mandátumáról is. Ő ügyvédjén keresztül annyit közölt, nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit, és lemond államtitkári posztjáról. Völner azt is írta, együttműködik a hatóságokkal, és bármikor rendelkezésre áll, ha ki akarják hallgatni.

 

Fekete-Győr András, a Momentum alapítója Balogh Judit hírigazgatónak a Témában azt mondta, megvan a határozott álláspontjuk van Varga Judittal kapcsolatosan is.

 

– Varga Judit Völner Pál felettese volt, Völner helyettesítette a minisztert akkor, amikor törvénytelen módon figyeltek meg a Pegasus kémszoftverrel üzletembereket, független újságírókat, ellenzéki politikusokat. És ehhez Völner Pálon keresztül Varga Judit adott engedélyt. Most pedig arról is szó van, hogy Varga Judit helyetteseként kenőpénzt fogadott el. Minden európai országban ez a miniszter lemondásával vagy visszahívásával kell, hogy járjon – mondta Fekete-Győr András.

 

A Momentum alapítója azt is kijelentette, hazánkban nincsenek szétválasztva a hatalmai ágak, azok egy ember, Orbán Viktor fennhatósága alatt vannak. – Az, hogy a Fideszen belül milyen leszámolásokat lehet látni, az más kérdés. Hogy itt egy belső, politikai leszámolást látunk, abban biztos vagyok.

 

Fekete-Győr András szerint, ha Varga Judit nem tudott erről az egészről, akkor az súlyos politikai, vezetési kudarc és válság, ebben az esetben is mennie kell a miniszternek. A politikus ugyanakkor azt is megjegyezte, a Fidesz hajlamos azt csinálni, hogy a saját embereivel szembe belebegtet ilyen eljárásokat, majd ez eltart egy ideig, és a végén enyhe büntetéssel megússzák, elég ha csak a pedofil, pornográfbotrányba keveredett Kaleta Gáborra gondolunk. Fekete-Győr András arról is beszélt, szerinte le kell mondania Völnernek a képviselőségről is, és az is meglepné, ha ezek után jövőre elindulna a választáson. – Politikailag megsemmisült ember. De hogy a Fidesz világában mi történik majd vele, azt nem tudhatom. Ami Varga Juditot illeti, rá komoly nyomás nehezedik az elkövetkező időszakban.

 

Az ellenzék mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy lemondassák a minisztert is.

 

Nézzék meg (újra) a beszélgetést!

Címlapon

mutasd mind