Fedélzeti kamerafelvételek is segítenek tisztázni, hogyan történt a keddi trolibaleset

Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT) ügyvezetője a Szeged Televíziónak elmondta, szakértőkkel vizsgálják a balesetet. Ez azért is fontos, hogy legközelebb ne történhessen meg hasonló.
Szilágyi Dóra

2022. december 02. 14:08

Fedélzeti kamerafelvételek is segítenek tisztázni, hogyan történt a keddi trolibaleset

A Mikszáth Kálmán utca és a Tisza Lajos körút kereszteződésében ütközött össze az SZKT két trolija kedd este, a balesetben négyen megsérültek.

 

A szerencsétlenségben mind a két jármű összetört. Azt még vizsgálják, hogy pontosan mekkora az anyagi kár, de annyit már lehet tudni, hogy valószínűleg milliós nagyságrendű. 

 

Az SZKT vezetése mindent megtesz, hogy a hasonló eseteket a jövőben el tudják kerülni, az ehhez szükséges döntéseket a vizsgálat lezárása után meghozzák. 

 

Knezevics Viktor a Szeged Televíziónak azt mondta:

 

„Négy ember sérült meg. Kettő súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ketten pedig könnyebben sérültek meg. A rendőrség azonnal kivonult a helyszínre és megkezdődött a helyszínelés. A munkatársaink is elkezdték az eset vizsgálatát. Ebbe pedig szakértő vizsgálatát is igénybe vesszük, illetve a fedélzeti kamerák anyagait is elemezzük. Ezután tudjuk megállapítani a felelősséget.”