Éremeső a Maty-éri horgász világbajnokságon: csapatezüst és csapatbronz, egyéniben Timár Gábor ezüst- a szegedi Erdei Attila és Csala Tibor bronzérmes

Az arany ezúttal nem jött össze a magyar versenyzőknek a XIV. Veteran IV. Masters XXIII. Mozgáskorlátozott Horgász Világbajnokságon, de 2 ezüst- és 3 bronzérem így is a szákban van.
Cservenák Zoltán

2022. június 12. 20:07

Éremeső a Maty-éri horgász világbajnokságon: csapatezüst és csapatbronz, egyéniben Timár Gábor ezüst- a szegedi Erdei Attila és Csala Tibor bronzérmes

Kezdjük a lényeggel:

 

  • A magyar veterán horgászválogatott ezüst-,
  • a mozgáskorlátozott válogatott bronz-,
  • Timár Gábor a veteránok között ezüst-,
  • Erdei Attila masters kategóriában bronz-,
  • A szegedi Csala Tibor a mozgáskorlátozottaknál ugyancsak bronzérmet nyert.

 

A mozgáskorlátozott horgászválogatott bronzérmes (fotó: Magyar Országos Horgász Szövetség)

 

Huszonnégy nemzet 46 csapata – országonként a legjobb versenyzők – vettek részt a horgász világbajnokság szegedi versenyén. Mindhárom kategóriában – veterán, masters és mozgáskorlátozott – volt magyar versenyző. 2018-ban klubcsapat-vb volt a Maty-éren, akkor és a mostani világbajnokságon is elsősorban a halállomány, másodsorban a jó pályaadottságok miatt választotta ezt a helyszínt a horgász szövetség.

 

Idén a busa nem számított a fogásba, de a Maty-éren ponty, ezüstkárász, dévérkeszeg, nem ritkán compó is horogra került – mondta a versenyen Oláh Szabolcs, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének elnöke a Szeged Televíziónak.

Ezüstérmes veteránok (fotó: Magyar Országos Horgász Szövetség)

 

Mark Eves Angliából érkezett, és a mozgáskorlátozottak között indult. A televíziónak azt mondta, múlt vasárnap óta vannak a Maty-éren. A helyszín is nagyon tetszik neki, bár az elmúlt két napban a meleg és szél zavaró volt. 

 

Miskolci Zoltán Szlovákiából jött versenyezni a Maty-érre, masters kategóriában indult. A szlovákiai magyar horgász is kiemelte a holtág szépségét. A szél őt is zavarta, azt mondta, ekkora szélben még nem horgászott, pedig pár éve már jár Szegedre.

 

„Nagyon jól éreztük magunkat, minden horgász, aki itt van. Nagyon szép a pálya, rengeteg hal van itt, csak meg kell fogni.”

 

A szegedi Erdei Attila feeder világbajnok sporthorgász masters kategóriában indult, azt mondta, az elmúlt két napban a Maty-ér teljesen más arcát mutatta, mint szokta. Bár a magyar válogatott master kategóriában címvédőként érkezett a versenyre, de sem Erdeinek, sem a csapatnak nem sikerült elcsípni az első helyet, igaz, egyéniben legalább a bronzérem összejött a feeder világbajnok horgászunknak.

 

Erdei Attila egyéni bronzérme is szépen csillog

 

„A rendezvény Európa-hírű és európai szintű, Európa egyik legjobb pályája – így fogalmazott a világszövetség elnöke, amikor itt volt – kétszáz ember elfér, nagyon szép a halállomány is, jó a környezet, közel van az autópálya is, szívesen jönnek ide az európai horgászok. Rekordlétszámú a rendezvény, de a szereplésünk elvárás alatti a masters kategóriában” 

 

– mondta a makói kötődésű Ambrus Tibor, a Magyar Országos Horgász Szövetség versenyport irodájának vezetője, aki a masters horgászválogatott tagja. Egyéni- és csapatcímvédőként érkezett a Maty-érre, de idén nem sikerült a győzelem, a masters horgászválogatott ezúttal a 7. helyen zárt.

 

A XIV. Veteran IV. Masters XXIII. Mozgáskorlátozott Horgász Világbajnokság végeredménye

 

Mozgáskorlátozott:

 

1. Horvátország 115 ezer 125 gramm, 20 pont

2. Olaszország 92 ezer 25 gramm 33,5 pont

3. Magyarország – Csala Tibor, ifj. Gurisatti Gyula, Jámbor János, Botos István, Jéger Szabolcs – 92 ezer 800 gramm, 38,5 pont.

 

Veterán:

 

1. Olaszország 132 ezer 225 gramm, 27 pont

2. Magyarország – Timár Gábor, Jónás György, Varga József, Szénási Béla, Czakó János – 128 ezer 725 gramm, 32 pont

3. Anglia 127 ezer 100 gramm, 35 pont.

 

Masters:

 

1. Bulgária 167 ezer 125 gramm, 27 pont

2. Olaszország 133 ezer 625 gramm, 50,5 pont

3. Franciaország 130 ezer 975 gramm, 58 pont.

.

.

.

7. Magyarország – Erdei Attila, Faragó Róbert, Ambrus Tibor, Papp József, Heimann József – 114 ezer 775, 82,5 pont.

 

Egyéni Masters:

 

1. Ratko Ristic (Szerbia) 50 ezer 900 gramm, 3 pont

2. Rumen Vitkov (Bulgária) 49 ezer 475 gramm, 5 pont

3. Erdei Attila (Magyarország) 43 ezer 175 gramm, 5 pont.

 

Egyéni Veterán:

 

1. Rodolfo Frigieri (Olaszország) 39 ezer 525 gramm, 4 pont

2. Timár Gábor (Magyarország) 35 ezer 400 gramm, 4 pont

3. Didier Montaroup (Franciaország) 35 ezer 250 gramm, 4 pont.

 

Egyéni Mozgáskorlátozott:

 

1. Zlatko Poparic (Horvátország) 39 ezer 350 gramm, 2 pont

2. Mensur Rosic (Horvátország) 28 ezer 150 gramm, 3 pont

3. Csala Tibor (Magyarország) 25 ezer 700 pont 4,5 pont.