Ez a nyár a szegedi úszókról szólt – Aréna, 2022. augusztus 29.

Világbajnoki cím kajak-kenu sportágban, ezüstérem nyíltvízi úszásban, bronzérem a medencés Európa-bajnokságon. Ezeket az eredményeket szegedi sportolók szerezték az elmúlt két hónapban.
Kurilla Viktor

2022. augusztus 30. 11:04

Ez a nyár a szegedi úszókról szólt
– Aréna, 2022. augusztus 29.
  • Soha nem volt még ekkora kenus csapat korosztályos világbajnokságon. – így nyilatkozott a szakág szövetségi kapitánya Foltán László a szerdán rajtoló szegedi ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság előtt. Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület összesen 11 versenyzőt indít a sportág legfontosabb utánpótlás versenyén. Stábunk a fiatalok edzésén járt, ugyanis a kenusok, már jó néhány napja a Maty-éren készülnek.
  • Nemcsak a kajak-kenu utánpótlás sikeres Szegeden. Virágzik az úszás is. Ez elsősorban Gellért Gábornak köszönhető, hiszen ő nevelte ki az olimpiai negyedik helyezett Olasz Annát és az ő irányításával robbant be a felnőtt nemzetközi mezőnybe Pádár Nikolett. A Haász SZUE trénere és a nyíltvízi úszók szövetségi kapitánya júliusban a hónap utánpótlás edzője lett. A szegedi szakember nem unatkozott a nyáron, hiszen úszásban idén Európa- és világbajnokságot is rendeztek.
  • Kiskunmajsán jubileumi tizedik alkalommal rendezik meg a HSMA Majsa Kupa, nemzetközi erős ember versenyt. Az Aréna vendége Bartalos Tamás, a verseny főszervezője.