Este kékre tapsoljuk a kezünket, úgy szurkolunk: Pick Szeged–Flensburg a Bajnokok Ligája-folytatásért

A legjobb nyolc közé jutásért lép pályára csütörtökön a Pick Szeged. Juan Carlos Pastor együttese a Flensburggal játszik visszavágót a Pick Arénában. A kékeknek négygólos hátrányt kell ledolgozniuk.
Szilágyi Dóra

2022. április 07. 14:32

Este kékre tapsoljuk a kezünket, úgy szurkolunk: Pick Szeged–Flensburg a Bajnokok Ligája-folytatásért

Nincs könnyű helyzetben a Pick Szeged, hiszen csütörtökön 18.45-től négygólos hátrányt kell ledolgozniuk. Juan Carlos Pastor együttese múlt héten a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért zajló párharc első mérkőzésén 25–21-re kikapott a német Flensburgtól.  

 

Bodó Richárd a Szeged Televíziónak azt mondta, a támadójátékuk nagyon lassú volt és kevés Flensburgban, ezért biztos, hogy most jobban kell támadniuk idehaza.  

 

„Nyilván a rossz támadójáték miatt a védekezés és a kapusteljesítmény is gyengébbre sikerült, de jobban kell figyelni Jim Gottfridsson irányító és Johannes Golla beálló játékkapcsolatára. Ez nagyon jól működött sajnos Flensburgban.”

 

A párharc győztese jut tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Ez a Pick Szegednek akkor sikerülne, ha csütörtökön legalább öt góllal megverné a Flensburgot.

 

 

Mikler Roland is a németek beállójátékát emelte ki, ebben nagyon erős a Flensburg. Ő Gottfridsson betöréseit is érdemes odafigyelni, nem csupán az idei Európa-bajnokság legértékesebb játékosának választott svéd irányító passzaira.

 

„A távoli zónákba kellene őket inkább szorítanunk, hogy kívülről lőjenek. Így hatékonyabbak tudnánk lenni a kapuban, jó védekezéssel párosulva. Azt szeretném, ha ez így alakulna, de nyilván majd meglátjuk, hogy a mérkőzés mit hoz”

 

 – magyarázta Mikler. A Flensburg, bár a szezon elején nem úgy teljesített, ahogy szeretett volna, nem könnyű ellenfél. A csapatban szinte minden poszton Európa- és olimpiai bajnokok játszanak.

 

 

Marko Krivokapic, a Pick Szeged másodedzője szerint Gottfridsson a Flensburg vezetője, de amikor nem volt pályán az első mérkőzésen, akkor is mentek a németek, vannak még jó játékosaik.  

 

„Úgy gondolom, hogy a védekezés nagyon fontos. Ha jól védekezünk, akkor tudunk egyszerű gólokat is szerezni.”

 

A továbbjutó csapat a negyeddöntőben a Barcelonával találkozik majd. A csütörtöki, mindent eldöntő mérkőzésen ott lesz a Pick Szeged korábbi, legendás csapatkapitánya Jonas Källman is.

 

A Pick Szeged–Flensburg Bajnokok Ligája-mérkőzést a Sport 1 televízió 18 órától élőben közvetíti.

 

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!