Engedélyezték 5–11 évesek oltását – Szegedi Híradó, 2021. november 25-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2021. november 25. 19:00

Engedélyezték 5–11 évesek oltását
– Szegedi Híradó, 2021. november 25-én
  • Hamarosan olthatók a tizenkét év alatti gyerekek is. Az Európai Gyógyszerügynökség ugyanis ma bejelentette, hogy engedélyezik az 5 és 11 évesek részére a Pfizer és a BionTech által kifejlesztett koronavírus elleni vakcinát.
  • Újabb egyetem döntött a távoktatás mellett. Hétfőtől újra online tanulnak és vizsgáznak a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói. A döntés oka az egyre súlyosbodó koronavírus-járvány. A felsőoktatási intézményeknél nincs egységes rend az oktatás formáját illetően. Ezen a héten az emelkedő fertőzésszámok miatt például az ELTE Bölcsésztudományi Kara hibrid, a Neumann János Egyetem kecskeméti kara teljesen online oktatásra tért át. Megkerestük a Szegedi Tudományegyetemet, hogy ők tervezik-e az átállást a távoktatásra, de levelünkre nem válaszoltak. Annyit lehet tudni, hogy a december 13-ával kezdődő vizsgaidőszakban az online számonkérést javasolják, illetve a két ünnep között bezárnak az egyetemi épületek. November eleje óta viszont minden felsőoktatási intézményben kötelező a maszkviselés.
  • „Sokáig emlékezetes marad ez az év a klub történetében” – így összegezte 2021 eredményeit Petrovics Kálmán az MVM Szeged Vízisport Egyesület igazgatója a klub évadzáró ünnepségén. Az eseményen majd 150 olyan egyesületi versenyzőt díjaztak, akik a hazai vagy nemzetközi porondon dobogós helyezést értek el.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!