Elvonások, sárga csekk, omikron – Szegedi Híradó, 2022. január 4.

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Vass Imre

2022. január 04. 19:00

Elvonások, sárga csekk, omikron – Szegedi Híradó, 2022.
január 4.

Néhány érdekesebb téma a mai híradóból:

 

  • A korábbinál magasabb ügyeleti díjat kapnak ezentúl azok az orvosok, akiket éjszakai vagy hétvégi ügyeletbe osztanak be. A korábbi méltatlan díjazásra és arra, hogy emiatt veszélybe kerülhet az ügyeleti ellátás a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Rezidens Szövetség hívta fel a figyelmet.

 

  • Sárga csekket is mellékelt Orbán Viktor ahhoz a levélhez, amelyet a Fidesz támogatói kaptak meg a napokban. A párt elnöke az országgyűlési választásokra gyűjt pénzadományokat. Az ellenzék szerint felháborító a kormánypárt akciója, hiszen az állami média és a fideszes sajtóbirodalom már enélkül is több tízmilliárd forintot költ hasonló célra. A magánszemélyektől befolyt pénz sorsa pedig átláthatatlan.

 

  • Ma tárgyalt a Megyei Jogú Városok Szövetsége a pénzügyminisztérium illetékes államtitkárával, hogy hogyan kompenzálja a kormány az önkormányzatoktól elvont százmilliárdokat, de erről egyelőre semmi nem derült ki. Szegedtől három év alatt annyit vontak el, amennyibe körülbelül a tervezett harmadik híd kerülne. A súlyos problémát nemcsak az ellenzéki, de a fideszes települések is ugyanúgy érzik.

 

Nézze meg itt a teljes adást: