Elkezdték leszedni a karácsonyi díszkivilágítást – Szegedi Híradó 2023. január 19-én

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Garai Szakács László

2023. január 19. 19:01

Elkezdték leszedni a karácsonyi
díszkivilágítást – Szegedi Híradó 2023. január 19-én
  • Orbán Viktor 5 és fél milliót, míg a parlamenti képviselők másfél millió forintot kereshetnek márciustól. Nem csak a fizetésük, de a képviselőknek járó költségtérítés összegét is növelik. Horn Gábor szerint, amikor sokan egyre nehezebb körülmények között élnek, akkor a politikai vezetésnek is szolidárisabbnak kellene lennie, például úgy, hogy lemondanak erről a plusz juttatásról.
  • Már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik, hogy az utóbbi időben tapasztalható drasztikus élelmiszerdrágulás hátterében mi állhat. A hatóság kiemelt figyelmet fordít az ársapkás termékek helyettesítőire is, ugyanis legtöbb esetben a kereskedők ezeken próbálják a veszteségeiket enyhíteni. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elnöke ugyanakkor nem ért egyet azzal, hogy az ársapkás termékek esetén elmaradt áremelkedéseket a kereskedők szándékosan hárítanák át más árucikkekre.
  • Tizenötödik alkalommal adták át a Raoul Wallenberg-díjakat olyan szervezeteknek és személyeknek, akik példát mutatnak embertársaiknak a Magyarországon hátrányos helyzetben élők, diszkriminációt elszenvedők érdekében. A Szegedre érkező ukrajnai menekültek megsegítéséért idén a szegedi Nemzetiségi Szövetség is átvehette a rangos elismerést.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!