Elégedetlen nyugdíjasok, drágább sztrádák, a költségvetés volt a fő téma a közgyűlésen – Szegedi Híradó 2022. október 7-én

Nézze online a Szeged Televízió péntek esti híradóját!
Vass Imre

2022. október 07. 19:00

Elégedetlen nyugdíjasok, drágább sztrádák, a költségvetés volt a fő téma a közgyűlésen – Szegedi Híradó 2022. október 7-én

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a Szegedi Híradóból:

 

  • Elégedetlenek a nyugdíjasok a kormány döntésével, amely szerint novemberben 4,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, mivel így az emelés mértéke idén összesen 13,4 százalék lesz, amely elmarad a jelenleg közel 16 százalékos inflációtól. Ráadásul a nyugdíjasokat súlytó 30-60 százalékos élelmiszeráremelkedés és az energiaárak drasztikus emelkedése szinte értéktelenné teszi az emelést.

 

  • A Tömörkény István Gimnázium egykori diákjai, operaénekesek, táncművészek, színművészek ünnepelték az iskola fennállásának 125. évfordulóját. A Szegedi Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen elhangzott.

 

  • A gázért hétszeres, a távhőért tizenegyszeres árat kell fizetnie októbetől a szegedi önkormányzatnak. A brutális energiaárnövekedés finanszírozása érdekében módosítani kellett az idei költségvetést. A számlákat ugyanis fizetni kell, a kérdés csak az, miből.

 

A teljes adást is megnézheti itt: