Egyre nagyobb gond a pedagógusok oltatlansága – Szegedi Híradó, 2021. november 30-án

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Kovács M. Norbert

2021. november 30. 19:00

Egyre nagyobb gond a pedagógusok
oltatlansága – Szegedi Híradó, 2021. november 30-án
  • Motorhiba, furcsa zajok, leállások– 24 órát sem bírt ki a tramtrain műszaki probléma nélkül. A 80 milliárd forintból készült Szeged és Hódmezővásárhely között – hétfő óta – közlekedő vasútvillamos eddig egyetlen-egyszer sem tudta tartani a tervezett menetidejét és hatalmas a káosz a menetrend körül is.
  • Továbbra is sok olyan pedagógus van, akik nem akarják beoltatni magukat, számuk országos szinten több ezerre tehető. A kormány döntése értelmében, akik nem veszik fel az oltást, azokat egy év fizetés nélküli szabadságra küldik. Jelenleg is sok helyen van már pedagógus hiány, januártól pedig még rosszabb lehet a helyzet.
  • Ebben az évben mostanáig félmillió Covid gyorsteszt fogyott el a patikákban. Szegeden az egyik helyen például 300 teszt fogyott ebben a hónapban, de a dupláját is el tudták volna adni. A nyálból vagy orrból vett mintából ezek néhány perc alatt nagy biztonsággal megállapítják a koronavírus fertőzöttséget. Gyanú esetén sokan hajlandók alkalmanként több ezer forintot is fizetni ezért, mert az állami tesztelésre akár négy-öt napot is várni kell. Több európai országban ingyen jutnak gyorsteszthez az állampolgárok.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!