Egyetemi reklámverseny – Szegeden először – Szegedi Híradó, 2022. november 14-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. november 14. 19:06

Egyetemi reklámverseny – Szegeden
először – Szegedi Híradó, 2022. november 14-én
  • Már a Fidesz-szavazóknak is csaknem fele egyetért a tanárok tiltakozásával, nagy többségük fizetésemelést is adna nekik – derül ki a Publicus Intézet legfrissebb felméréséből. Ezen a héten egyébként folytatódnak a sztrájkok, demonstrációk, péntekre például ismét országos pedagógussztrájkot hirdettek. Közben az óvónők sem hagyták szó nélkül a miniszterelnök pénteki, óvodai látogatását.
  • Szombattól a korábbi tizenkilenc helyett már csak hét posta tart nyitva Szegeden, itt zárták be a legtöbbet az országban, miután a Magyar Posta Zrt. az energiaválságot okolva ideiglenesen megszüntette a kisebb fiókjait. Ez azt jelenti, hogy például Petőfitelepen vagy Újszegeden egyáltalán nem marad nyitva postahivatal. Emiatt az ellenzék a városban több helyen is aláírásgyűjtést indított a kisposták megmentésére. Az a céljuk, hogy tavasz után újra kinyissanak a városrészekben működő posták is.
  • Hosszú távú, és országos kezdeményezést szeretnének létrehozni abból az egyetemi reklámversenyből, amit a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Kara és egy reklámügynökség közösen szervezett. A versenyző 16 csapatnak 48 órája volt arra, hogy egy teljes kampányt tervezzenek meg egy nagyvállalatnak. A legjobb, és legkreatívabb versenyzők gyakorlati helyeket is nyertek a megmérettetést támogató cégnél.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!