Egy tökélyre fejlesztett operett a Szegedi Nemzeti Színház színpadán

Már mi is igyekszünk az ünnepre hangolódni. Hozunk szórakoztató és mély gondolatokkal teli darabokat. Láthatnak majd klasszikus módon színre vitt művet és különleges színpadi megoldásokat is. Forgószínpad 2022. december 15.
Egy tökélyre fejlesztett operett a
Szegedi Nemzeti Színház színpadán

Egy kevéssé ismert darabot, Martin McDonagh fekete komédiáját, Az inishmore-i hadnagyot állították színpadra Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban. A történet egy elpusztult fekete macska körül bonyolódik, ami szakadár csoportok közötti drámába torkollik.

 

Ismét Székesfehérvárra látogatott a Beregszászi Magyar Színház. A Kárpátaljai társulat Petőfi Sándor vígjátékát A helység kalapácsát mutatta be a Vörösmarty Színházban.

 

Boldogan éltek, amíg meg nem... Vagy mégsem? Tamási Áron tündérjátékában a boldogsághoz hosszú, fordulatokkal teli, rögös út vezet, mely tanulságos lehet kicsiknek és nagyon egyaránt. Az Ördögölő Józsiás című mesejátékot Koltay Gábor állította színpadra a békéscsabai Jókai Színházban.

 

Bertolt Brecht Koldusoperája a szombathelyi Weöres Sándor Színház idei utolsó premierje. A darabot oly módon vitte színre Zsótér Sándor rendező, ahogyan még soha nem láthattuk: izgalmas díszlettel és modern jelmezekkel prezentálja az eredetileg 1928-ban írt zenés színművet.

 

Egy szép, ifjú hölgy válni készül öregecskedő urától. A válóperes ügyvéd előszobájában pedig szembejön vele az új szerelem. Az ügyvéd szolgálója már gyermeket is szült, csak azt nem tudjuk, hogy kitől. A XX. század elején az operett és a zenés vígjáték műfaját magyar alkotók fejlesztették tökélyre. Eisemann Mihály, Halász Imre és Békesi István klasszikusát, az Egy csók és más semmit mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!