Egy negyvenkét nap alatt született remekművet vett elő a Szegedi Nemzeti Színház

Változatos műfajok 2023 első színházi magazinműsorában: volt az adásban abszurd vígjáték, történelmi dráma, szerelmi történet és jól ismert operett. Forgószínpad 2023. január 19.
Egy negyvenkét nap alatt született
remekművet vett elő a Szegedi Nemzeti Színház

Eugène Ionesco, a román származású francia író Makbettje egy abszurd vígjáték, ami a hidegháború idején íródott. Nemcsak a hatalomról hanem általában az életről, a szerelemről és az emberi tényezőkről szól. Debrecenben Alekszej Zolotovickij állította színpadra az előadást, aki először rendezett a Csokonai Színházban.

 

A Volt egy seregünk című darabot tűzte műsorra a Hevesi Sándor Színház. A mű a második világháborúban elesett zalai katonáknak is emléket állít és az alkotók nem titkolt célja, hogy a fiatalokkal is megismertessék a vészterhes időket. A Moravetz Levente és Bozó László nevével fémjelzett oratorikus darab egyik utolsó próbáján járt a zalaegerszegi stáb.

 

Az Amerikában élő, olasz származású Francesca és a fotós, Robert véletlen találkozása és szerelme Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével filmként világsiker lett. A szív hídjai Veszprémben, a Pannon Várszínházban kel most életre Pap Lívia és Koscsisák András alakításával.

 

Ifjabb Johann Strauss negyvenkét nap alatt komponálta meg élete egyik fő művét, A denevért. Az összekuszált személyazonosságok, a báltermi flörtök, a kibogozhatatlannak tűnő zűrzavar és a slágerekben bővelkedő muzsika miatt mindig közönségkedvenc. Ezúttal a Szegedi Nemzeti Színház búcsúztatta ezzel az óévet.

 

Ábrahám Pál egyik legismertebb operettjét vitte színre a Veszprémi Petőfi Színház. A Viktória egy csodálatos történet arról, hogy a szerelem mindent legyőz: háborút és országhatárokat is. Mindez kiváló zenével és ismerős slágerekkel.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!