Egy kicsit láthattuk Szegeden is a részleges napfogyatkozást – Szegedi Híradó 2022. október 25-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. október 25. 19:00

Egy kicsit láthattuk Szegeden is a
részleges napfogyatkozást – Szegedi Híradó 2022. október 25-én
  • Kiderült, hogy pórul járhatnak azok, akik korábban korszerű villanyfűtésre álltak át és már egyáltalán nem használnak gázt. A kormány ugyanis hiába ígérte, nekik sem lesz nagyobb az a villanyáram mennyiség, amit kedvezményesen fogyaszthatnak – ez a hétvégi Kormányinfón derült ki az RTL kérdésére adott válaszából a miniszternek. Gulyás Gergely szerint egyébként még így is nálunk a legolcsóbb a lakossági villamosenergia.
  • A hétvégi nyolcvanezres tüntetés után csütörtökön újra országos sztrájknapot tartanak a pedagógusok. Budapesten újabb élőlánc kíséri majd a tanárok munkabeszüntetését, de Szegeden is szerveznek akciókat az összefogott iskolák munkavállalói.
  • Mivel egy kicsit felritkultak a felhők, így hét év után újra részleges napfogyatkozás volt látható az égbolton. A hold kedden dél körül takarta el a nap egy részét, ezt a látványosságot pedig sokan követték együtt a Szegedi Csillagvizsgáló távcsöveinél. Ehhez hasonló napfogyatkozást legközelebb öt év múlva, 2027. augusztus 2-án lehet majd látni.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!