Díszközgyűlés, fejlesztési ígéretek, panaszok a postára – szegedi hírösszefoglaló 2023. május 21-én

Ez történt Szegeden az év huszadik hetében.
Hollósi Zsolt

2023. május 21. 19:30

Díszközgyűlés, fejlesztési ígéretek, panaszok a postára – szegedi hírösszefoglaló 2023. május 21-én
  • A pénteki díszközgyűlésen átadták a városi kitüntetéseket. Szeged idei díszpolgári címét dr. Vécsei László orvos, neurológus professzor vette át. Botka László polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy bár az elmúlt évek a város történelmének legnehezebb évei, de a járvány, a háború, az energiaválság és a kormányzati elvonások ellenére Szeged szabad és fejlődik.
  • Orbán Viktor tizenkilenc fejlesztési ígéretéből kettő valósult meg Szegeden. A Modern Városok Programban hat év alatt sem a harmadik Tisza-híd megépítése, sem a belvárosi híd rekonstrukciója, sem a Széchenyi tér felújítása nem történt meg. Csak a sport terén váltották be a kormány ígéreteit, elkészült a Pick Aréna és a Tiszavirág Sportuszoda. Lázár János építési és beruházási miniszter bejelentette: hamarosan lezárják ezt a programot.
  • Több szegedi is arra panaszkodik, hogy egyre nagyobb a sor a Széchenyi téri nagypostán. Van, hogy egy csekk feladására 30-40 percet is sorba kell állni. A Magyar Posta Zrt. szerint viszont minden rendben van, ők hatékonyan és gazdaságosan működtetik a szolgáltatást.

 

És ez még csak három téma a Szeged Televízió heti hírösszefoglalójából!