Demeter Áron a Témában: Kiegyensúlyozott tájékoztatás akarnak a civil szervezetek

Emailben oltja a kormány az emberekbe a gyűlöletet a koronavírus-listán – ezt állítja az Amnesty International Magyarország, miután arra buzdítanak, hogy szavazzanak az emberek nemmel az országon népszavazáson.
Vass Imre

2022. március 30. 17:13

Demeter Áron a Témában: Kiegyensúlyozott tájékoztatás
akarnak a civil szervezetek

Demeter Áron, az Amnesty International programvezetője szerint a kormány a saját adatkezelési tájékoztatóját sem tartja be, hogy csak a koronavírussal kapcsolatos leveleket küld ezekre az e-mail címekre.

 

A programvezető elmondta, amennyiben a kormány ezen a fórumon keresztül tájékoztat a népszavazásról, akkor ők is szeretnék itt elküldeni a saját tájékoztatójukat a témában. Hozzátette, ezzel az akcióval arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a kormány ne használja saját propaganda céljaira a másra létrehozott levelezőlistát.

 

Az Amnesty International szerint jelentős demokráciadeficit van az országban, erre többször felhívták a figyelmet. Ez ebben az esetben is ez van.

 

Demeter Áron szerint a népszavazás témájában a kormánypárti szavazók is összezavarodtak, sokak még a kormány álláspontját sem tudják pontosan.