Csúszik a magyar oltóanyagok gyártása – Szegedi Híradó, 2021. december 23-án

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2021. december 23. 19:00

Csúszik a magyar oltóanyagok gyártása
– Szegedi Híradó, 2021. december 23-án
  • Csúszni fog a magyar oltóanyagok gyártása, állítja Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere. Így várhatóan csak 2022 után lesz több vírusmutációra is hatékony magyar vakcina. Ez magyarázhatja azt a kormánydöntést is, miszerint jövőre kilenc és félmillió omikron-variáns elleni oltóanyag érkezik hazánkba a Pfizertől. Falus András mindeközben már azt mondja, hogy negyedik oltásra is szükség lesz.
  • A klinikákon és a háziorvosi körzetekben is lesz orvosi ügyelet az ünnepek alatt Szegeden. A klinikai központ intézményeiben úgy próbálták beosztani a munkát, hogy a túlterhelt személyzet tudjon pihenni is; főleg a családosokat próbálták tehermentesíteni karácsonykor. A háziorvosi ellátás az előző évekhez hasonlóan fog működni: az ünnepek alatt az orvosi ügyeletre, két ünnep között pedig a kijelölt praxishoz kell fordulniuk a betegeknek panasz esetén.
  • 400 adag meleg étellel, hallével és húsos babgulyással támogatják a rászoruló családokat, a szegedi klinika dolgozóit, az Anyaotthon lakóit és az egyedülálló szülőket szegedi magánszemélyek. Egyikük éppen karácsonykor született, ezért minden évben azt kéri barátaitól, amit neki szánnak ajándékra, azt jótékonysági célra ajánlják fel. Így jött össze idén ez a karitatív főzés.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!