Csődhullám jöhet Magyarországon? – Szegedi Híradó 2023. május 22.

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Garai Szakács László

2023. május 22. 19:00

Csődhullám jöhet Magyarországon? –
Szegedi Híradó 2023. május 22.
  • Társadalmi egyeztetés és részletes parlamenti vita nélkül ismét belenyúl a választási törvénybe az Orbán-kormány. Az ellenzék szerint a Fidesz szűkíteni akarja az ellenzék mozgásterét, a választási szakértő pedig úgy látja, van alkotmányellenes része is javaslatnak. Szabó Sándor országgyűlési képviselő viszont biztos benne, hogy Szegeden ezzel sem tudják megtörni a hosszú éve sikeres együttműködését az ellenzéki pártoknak, akik 2019-ben a húsz körzetből tizennyolcat magabiztosan megnyertek.
  • Csődhullám söpörhet végig Magyarországon, miután olyan mértékben csökkent a vásárlóerő, hogy tavaly 4500 kisbolt kellett, hogy bezárjon. A friss adatok sem biztatóak, kétszer annyi felszámolási eljárás indult az utóbbi két hónapban, mint egy évvel ezelőtt, azonos időszakban. A másik érintett terület az építőipar, ott huszonkilenc százalékkal kevesebb a megrendelés.
  • Születés és örökbefogadás – ezeket a témákat járja körül a Születés hete programsorozat. Az esemény előadásokkal, önfejlesztő beszélgetésekkel segíti azokat, akik családalapítás előtt állnak vagy kérdések merülnek fel bennük a szülői létről. A nyitórendezvény egy olyan könyv bemutatója volt, amely egy társadalmilag érzékeny témával, a roma gyerekek örökbefogadásával foglalkozik.

 

És ez még csak három izgalmas téma a mai híradóból!