Csillának emlőrákja volt, túlélte, és már boldog anyuka

Két hónapja született meg Míra, egészséges, és ez kisebb csoda. Egy boldog család története a Szeged Televízió Diagnózis című műsorában.
Karajkó-Németh Marietta

2021. december 30. 19:44

Csillának emlőrákja volt, túlélte,
és már boldog anyuka

A nőknél világszerte az emlőrák a leggyakoribb daganattípus. Magyarországon évente mintegy 8-9000 új esetet diagnosztizálnak, 2000 nő pedig bele is hal a betegségbe. Farkas-Mágori Csilla egyike azoknak, akik felépültek belőle. És egyike azon keveseknek, akinek a daganata után egészséges gyermeke született. Annak ellenére vállalta a terhességet, hogy orvosai nem ajánlották neki.

 

Néhány nappal a harmincadik születésnapja után közölték a diagnózist, mellrákja van. Hat kemoterápián, egy góceltávolító műtéten és harminc sugárkezelésen esett át.

 

Miután mindezt végigcsinálta, orvosai közölték vele, szinte nulla százalék az esélye annak, hogy gyermeke születhet.

 

Mégis megpróbálták. Kivárták a kötelező másfél évet, amit egy ilyen beavatkozás után várni kell, és belevágtak. Férjének egyszer csak mutatott egy tesztet. Farkas Zsolt először azt hitte, valamilyen koronavírussal kapcsolatos tesztet adott oda neki a párja…

 

Orvosai azt mondták, a mellrák miatt Csillának a petefészkei olyanok voltak, mintha már a változó kort is elhagyta volna, mégis sikerült természetes úton teherbe esnie.

 

Nézze meg a Szeged Televízió Diagnózis című műsorának riportját!