Cseh Katalin a Voksra Váróban: az Európai Bizottság vizsgálja ki az orosz propaganda magyarországi terjesztését!

A Momentum európai parlamenti képviselője szerint Orbán Viktor önként és dalolva szolgálja ki azt a Vlagyimir Putyint, akiről bebizonyosodott, hogy háborús bűnöket követett el.
Szeged.hu

2022. március 14. 11:44

Cseh Katalin a Voksra Váróban: az Európai Bizottság vizsgálja ki az orosz propaganda magyarországi terjesztését!

Az orosz állami propaganda utolsó uniós szócsöve mostanra a Fideszt évek óta kiszolgáló, idén 130 milliárd forint közpénzből működő magyar közmédia és a kormányhű sajtó maradt. A köztévé híradójában nyilatkozó egyik „szakértő” Hitlerhez hasonlítja az ukrán elnököt, egy másik kormányhű „szakértő” a Fidesz egyik propagandalapjában Putyin mondatait ismétli meg arról, hogy az ukránok népirtást hajtanak végre. Mészáros Lőrinc tévéjében arról értekeznek, hogy ukrán nép és ukrán kultúra nem is létezik, Ukrajnára pedig Lenin kreálmányaként hivatkoznak - erről beszélt a Szeged Televízióban Cseh Katalin. A Voksra Váró című választási műsorban a Momentum EP-képviselője szerint

 

a közmédia rendszeresen közli az orosz állami propaganda híreit, amivel egyértelműen  Putyint támogatja.

 

Cseh Katalin egy levélben azt kéri, az unió vizsgálja ki, mennyire fogadható el, hogy a magyar közmédia folyamatosan támogatja Vlagyimir Putyint azzal, hogy közli az orosz állami propaganda híreit, így relativizálva a háború okozta ukrajnai veszteségeket.

 

„Orbán Viktor önként és dalolva szolgálja ki azt a Vlagyimir Putyint, aki Ukrajnán keresztül egész Európát támadta meg” 

 

– tette hozzá Cseh Katalin, aki bízik benne, hogy az orosz propaganda kitiltása Európából, még nem oldja meg a helyzetet, mivel például a magyar közmédia továbbra is hangoztatja a putyinista híreket.

 

 

Cseh Katalin szerint április 3-a és a kormányváltás után át kell gondolni a közmédia működését.

 

Orbán „annyira közel húzta magához Vlagyimir Putyin orosz diktátort, akiről bebizonyosodott, hogy háborús bűnös, hogy a közmédia továbbra is őt szolgálja, annak ellenére, hogy emberiség ellenes bűncselekményeket követnek el az oroszok a szomszédban” 

 

– fogalmazott Cseh Katalin.

 

A Momentum EP-képviselője szerint megbukott Orbán hintapolitikája Kelet és Nyugat között.

 

„Ennek a választásnak április 3-án az is a tétje, hogy olyan kormánya legyen hazánknak, ami egyértelműen az Európai Unió és a NATO kötelékében képzeli el hazánk jövőjét, ugyanis látjuk, hogy Vlagyimir Putyin milyen alternatívát kínál.”

 

 

Címlapon

mutasd mind