Büntetéssel fenyegeti a kormány a társasházakat

Szankciókkal fenyegeti a Kormányhivatal, ha nincs kirakva a rezsicsökkentésről szóló hirdetmény. A közös képviselők büntetésre is számíthatnak ilyen esetben. A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy 2022-ben olyan rendeletek születhetnek, ahol eljárással fenyegetik meg azt, aki nem áll be a fideszes kormánypropaganda mögé.
Gyurcsik Dóra

2022. február 04. 11:07

Büntetéssel fenyegeti a kormány a
társasházakat

Meglepő levelet kaptak a közös képviselők a kormányhivataltól: ha hiányosan helyezik ki a rezsicsökkentéssel kapcsolatos hirdetményt, akkor akár meg is büntethetik őket. Ezt a Demokratikus Koalíció vette észre, amikor birtokukba jutott a budapesti kormányhivatal levele. Konczer Erik szerint ez a szabály az 1950-es éveket idézi.

 

 

A Társasházkezelők Országos Egyesületének – a politikai propagandán túl – az is a problémája, hogy akik közös képviselők és tulajdonosok egyben, azok nem is kapnak hivatalos tájékoztatást a kötelezettségről a kormányhivataltól, mégis büntetik – őket is. Erről levelet is írtak Gulyás Gergely miniszternek.

 

A kormány nemcsak a társasházak esetén él azzal a lehetőséggel, hogy döntéseit reklámoztassa. A boltokban is kötelező kitenni az árstopot hirdető plakátot, ha valaki nem így tesz, szintén büntetést kaphat. De a módszer már a második Orbán kormány alatt is ismert volt. Akkor minden önkormányzati épületben tették kötelezővé az Alaptörvény Asztalának kihelyezését.

 

Nézzék meg a Szeged Televízió összeállítását!

Címlapon

mutasd mind