Baleseti statisztikák: az 5-ös a legveszélyesebb út a megyében – Szegedi Híradó, 2021. november 19-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2021. november 19. 19:00

Baleseti statisztikák: az 5-ös a
legveszélyesebb út a megyében – Szegedi Híradó, 2021. november
19-én
  • Éjféltől ismét maszkot kell viselni a zárt terekben – a csütörtöki bejelentés után a Magyar Közlönyben már a részletek is megjelentek. Több olyan helyszín van azonban, ahol nem vagy csak az ott dolgozók részére kötelező az orr és száj eltakarása. Több területen a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait, a vallási szertartásokon pedig a közösség dönthet erről.
  • Az 5-ös számú főút a legveszélyesebb Csongrád-Csanád megyében, ha csak a balesetek számát nézzük. Ezt mutatja legalábbis a Magyar Közút 2018 és 2020 közötti felmérése. A szervezet rendszeresen vizsgálja a baleseti góchelyeket és ez alapján döntenek arról, hogyan csökkenthetik az adott helyszíneken a balesetek kockázatát.
  • A családfakutatók is lelhetnek új információkra a Somogyi-könyvtárban őrzött XIX-XX. századi gyászjelentésekben. A gyászoló rokonok nevén kívül ugyanis több helyen még azt is feltüntették, hogy milyen családi viszonyban volt az illető az elhunyttal. A hétezer jelentésből álló gyűjteményből most félszázat a látogatók is megnézhetnek a bibliotéka új kiállításán.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!