Bajban a pékségek, sikeres foglalkoztatás ösztönzése, a SZETÁV a legjobb – Szegedi Híradó, 2022. május 11.

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Vass Imre

2022. május 11. 19:00

Bajban a pékségek, sikeres foglalkoztatás ösztönzése, a SZETÁV a legjobb – Szegedi Híradó, 2022. május 11.
  • Egyre nagyobb bajba kerülnek a kisebb pékségek. A szakmai szövetség szerint jelentős részük akár be is zárhat, ha nem tudják kitermelni a többszörösére növekedett energia és alapanyag árakat. A szektorban teljes a kétségbeesés.

 

  • Csongrád-Csanád megyében mindössze 1,1 százalékos a munkanélküliség, ez a legjobb adat az országban. Szegeden jelenleg kevesebb, mint 1600 fő álláskeresőt tartanak nyilván. A jó foglalkoztatási adatok annak az uniós forrásból megvalósuló önkormányzati programnak is köszönhetők, amely már a második ütemének végén jár és 3 milliárd forintot biztosít a hátrányos helyzetű munkavállalók álláskereséséhez.

 

  • A Szent Korona felnagyított mását állították ki Szeged egyik legforgalmasabb pontján. Az öt méter magas installáció egy erdélyi képzőművész alkotása, amely évek óta járja az anyaországi és a határon túli magyar településeket. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club szervezte meg a korona ideszállítását, remélik, hogy a borfesztiválra kilátogató több tízezres tömegből sokan megállnak majd itt, és iskolák is tartanak itt kihelyezett történelemórát.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!