Azonnali hatállyal, és rendkívüli felmentéssel is kirúghatók a tanárok – Szegedi Híradó, 2023. január 13-án

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2023. január 13. 19:00

Azonnali hatállyal, és rendkívüli
felmentéssel is kirúghatók a tanárok – Szegedi Híradó, 2023.
január 13-án
  • „Nem sündisznók vagyunk, hanem aktív válságkezelők” – mondta ma reggel, az új esztendő első rádiós interjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a gazdaság jól van, az elmúlt három hónapban soha nem látott mértékben halmozott fel a kormány pénzügyi tartalékot. Gazdasági elemzők szerint azonban nem ennyire jók az ország kilátásai, jó ha az idei gazdasági növekedés eléri a fél százalékot.
  • Az elmúlt negyedszázad legmagasabb éves inflációja volt 2022-ben. Az év végén egy hónap alatt átlagosan két százalékkal növekedtek az árak. Így decemberben a pénzromlás mértéke elérte a 24,5 százalékot. Gazdasági elemzők szerint ezért szinte biztos, hogy nem lesz idén egyszámjegyű az infláció, mint ezt ma reggel a miniszterelnök mondta, sőt magasabb is lehet, mint a tavalyi.
  • Cinikus és embertelen a szakszervezetek szerint az rendelet, amellyel a kormány átírta a tanárok kirúgásának szabályait. Lényegében megkönnyítették, hogy a polgári engedetlenségben részt vevő pedagógusokat rendkívüli felmentéssel vagy azonnali hatályú felmondással kirúgják. A szakszervezetek tiltakoznak a kormány rendőrállami módszere ellen, amelynek szerintük ismét egy célja van, a megfélemlítés.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!