Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke a Témában: Az oroszok hekkelnek, Szijjártó terel

Szijjártó Péter lemondását követeli az ellenzék miután – sajtóinformációk szerint – az orosz titkosszolgálatok hozzáférhettek a magyar külügy informatikai rendszeréhez. Közben Szijjártó Péter szerint Márki-Zay megállapodott az ukrán fegyverszállításról, csakhogy egy olyan twitter üzenetre utal, ami sehol nem lelhető fel.
Vass Imre

2022. március 30. 16:13

Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke a Témában: Az oroszok hekkelnek, Szijjártó terel

Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke szerint a külügyminiszter bejelentése egy „fake news”, riogatás, amelynek semmi más célja nincs, minthogy a kormány jó színben tüntesse fel, aki a békéért dolgozik. Közben pedig már évek óta elkötelezte magát Putyin mellett. Közben pedig az ellenzéket, annak érdekében, hogy lejárassa, háborúpártisággal vádolja meg. Stummer szerint azonban ezt a hazugságot már mindenki, minden fórumon cáfolta.

 

A bizottság elnöke szerint az egész csak kampányfogás, illetve a figyelmet akarják elterelni arról, hogy kiderült orosz hekkerek már évekkel ezelőtt feltörték a külügy levelező rendszerét és tulajdonképpen minden titkos anyagot el tudtak olvasni.

 

A politikus szerint az ügy miatt Szijjártó Péter alkalmatlan a feladatának ellátására, megbukott, mint külügyminiszter. Hozzá tette azonban, hogy lemondani nem fog, Orbán sem fogja felmenteni, így a magyar választóknak kell leváltaniuk április 3-án.