„Az életet jelented nekem! Azért élek, mert te vagy nekem!” – egy több, mint hat évtizedes szerelem története

Ódor Károly és felesége 60 éve kötöttek házasságot. Rengeteg nehézségen küzdötték át magukat, de az egyik legfőbb, hogy 11 évvel ezelőtt Piroska nénit megtámadta egy alattomos kór, az Alzheimer. Mára idős otthonba került, de most sincs egyedül. Férje ugyanis nem bírta szerelme nélkül. Ő is beköltözött az intézménybe, hogy együtt lehessenek. Évtizedekkel ezelőtt ugyanis azt a fogadalmat tették, hogy addig maradnak együtt, míg a halál el nem választ.
Várnai Adrienn

2022. január 02. 11:04

„Az életet jelented nekem! Azért
élek, mert te vagy nekem!” – egy több, mint hat évtizedes
szerelem története

– Azt nem tudja, én ki vagyok, de azt tudja, hogy valaki vagyok. Meglát, megölel, szalad elém – mondta Ódor Károly. Feleségének hetente általában két alkalommal visszatér a memóriája, Piroska ilyenkor mindenre emlékszik.

 

 

Mindketten postásként kezdtek dolgozni, Piroska Békéscsabáról, Károly Bácsalmásról való, együtt kezdték az életet. 2022. május 19-én lesz a gyémántlakodalmuk. Piroska még hetvenévesen is bejárt dolgozni.

 

– Sokkal okosabb, mint én. Kivételes képességei vannak. Az orvosok szerint a kivételes képességű emberek sokkal nagyobb arányban lesznek alzheimeresek – én ezzel magyarázom a betegségét. Mindent odaadnák, amink van, csak valaki állítsa meg a betegségét! – mondta Ódor Károly, aki öt napig bírta felesége nélkül, pánikrohamot kapott otthon: – A nappali szobából nyílik a hálószobánk, és nem mertem este lefeküdni.

 

Nézze meg (újra) a Szeged Televízió karácsonyi Körútjának riportját!