Az egyik legveszélyeztetettebb madárfajnak született utóda Szegeden a Vadasparkban – Szegedi Híradó, 2022. április 19-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2022. április 19. 19:00

Az egyik legveszélyeztetettebb
madárfajnak született utóda Szegeden a Vadasparkban – Szegedi
Híradó, 2022. április 19-én
  • A mai naptól megszűnt a mentőknél a PCR-tesztelés. Háziorvosok és virológusok is értetlenül állnak a kormány intézkedése előtt. Ha valaki nem elégszik meg a gyorsteszttel és bizonyosságot akar, hogy koronavírus fertőzött-e, mostantól fizetni kell egy magánszolgáltatónál.
  • Húsvétvasárnap két hektáron égett a nádas Újszegeden. Nem ez az első szabadtéri tűz az elmúlt hónapokban, idén csaknem húsz hektárnyi terület égett le a megyében. A rendőrség nagy erőkkel razziázott a hétvégén, az ittas és kábítószer hatása alatt álló járművezetőket szűrték ki. Az akció nem ért véget, még két napig kiemelt közúti ellenőrzésre lehet számítani az utakon.
  • Most először keltek ki a Szegedi Vadasparkban kéktorkú arapapagájok. Ez az egyik legveszélyeztetettebb madárfaj a Földön, vadon mindössze legfeljebb 300 kifejlett egyede él. A karmosmajmoknál azonban menetrendszerűen érkeznek az utódok. Ezúttal a fehérfejű selyemmajom család bővült.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

Címlapon

mutasd mind