Öt szegedi érem a kajak-kenu világkupán, Szegeden lesz a tájfutó diákolimpia országos döntője, először rendeztek városunkban magyar-szerb ökölvívó kupát – Aréna, 2023. május 15. (frissítve)

Szilágyi Dóra vendégei a stúdióban: Nádas Bence, az MVM Szeged Vízisport Egyesület vezetője, Balogh Gergely, Birkás Balázs, Nagy Bianka, Suba Róbert és Varga Katalin, az egyesület versenyzői; Mátrai Róbert és Gera Tibor, a tájfutó diákolimpia elnökhelyettesei; Garzó Erika, a Tornado Team Szeged vezetője és a csapat versenyzői, Sándor Lilla és Bíró Hanna; Gál László, a Szeged Boksz Klub vezetőedzője, Kószó Miklós, az ökölvívó kupa szakmai mentora, Marco Adamovic, a tartományi sport és ifjúsági titkárság tanácsosa.
Farkas Judit

2023. május 15. 19:31

Öt szegedi érem a kajak-kenu világkupán, 

Szegeden lesz a tájfutó diákolimpia országos döntője, először
rendeztek városunkban magyar-szerb ökölvívó kupát – Aréna, 2023. május 15. (frissítve)

A szerkesztő ajánlata a mai Arénából:

  • Megnyerte az éremtáblázatott Magyarország a szegedi világkupán. Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület sportolói egy arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szereztek. A Maty-éren összesen 59 ország 1500 versenyzője indult. A tavaszi világkupa versenyeken a tét az, hogy ki indulhat majd a dusiburgi kvótaszerző világbajnokságon, ezért a világ legjobbjai is ide utaztak a városba a négynapos versenyre.
  • Szegeden rendezték a görkorcsolya Kelet-Európa Kupát. A nemzetközi versenyen összesen hét ország sportolói indultak. Ezzel egy időben pedig országos bajnokságot tartottak a junior korúaknak. És ott voltak a kisiskolások is! Mutatjuk, milyen lehet egy elsőbálozónak elindulni a görkorcsolya versenyen és mit tanulhat például Bíró Hanna a nemzetközi mezőnyben. A Tornado Team magyar bajnoka egyébként nem is olyan régen még gyorskorcsolyában egy 20 éves rekordot döntött meg.
  • Először rendeztek magyar-szerb ökölvívó kupát Szegeden. A nemzetközi versenyen a dél-alföldi régió és a határon túli egyesületekből neveztek a sportolók. Sokan közülük most találkoztak először a harcias szerb stílussal. Sőt volt olyan sportoló is, aki eddig még nem bokszolt nemzetközi mezőnyben. A csapattalálkozót végül Szerbia nyerte 12-10-re.

 

 

Nézze meg az Arénát, a Szeged Televízió heti sportmagazinját!

 

Kezdés fél nyolckor a Szegedi Híradó után!

 

A műsort itt is követhetik honlapunkon ebben a cikkben, de látható