Amikor a mesének gyógyító ereje van

A Szeged Televízió regionális egészségügyi magazinja ezúttal bemutat egy új terápiás módszert, amely a meséken keresztül segít feldolgozni a különböző traumákat. Ellátogatott a Diagnózis stábja a melldaganatból felépült Mágori Csillához, akinek nemrég megszületett a kislánya. Megismerkedhetnek Lilivel és Sárával, a Cserhalmi család ikerlányaival. Sokan segítették őket abban, hogy az izommerevséggel született Sára minél teljesebb életet élhessen. Az Ormos Intézet a sikeres fogyókúra titkaiba avat be, ami így ünnep után sokaknak igen hasznos lehet.
Amikor a mesének gyógyító ereje van

A mese egyidős az emberiséggel. Sőt az, hogy ezeknek a történeteknek gyógyító erejük van sem az újkor felfedezése. Hazánkban ugyan még nincs nagy múltja ennek a terápiás módszernek, de az utóbbi években egyre több helyen alkalmazzák.

 

A nőknél világszerte az emlőrák a leggyakoribb daganattípus. Magyarországon évente mintegy 8-9 ezer új esetet diagnosztizálnak, kétezer nő pedig bele is hal a betegségbe. Farkas-Mágori Csilla, akit nemrég a Diagnózis nézői is megismerhettek, egyike azoknak, akik felépültek belőle. Amikor nálunk járt, még kismama volt. Annak ellenére vállalta a terhességet, hogy orvosai nem ajánlották neki. Kislánya azóta megszületett, mind a ketten egészségesek.

 

Talán az egyik leggyakoribb újévi fogadalom, hogy a következő évben biztosan megszabadulok a súlyfeleslegemtől. Vannak azonban olyanok is, akiknek egészségük megőrzése érdekében kellene leadniuk 5–10 vagy akár ennél is több kilót. A legtöbben viszont azt tapasztalják, hogy ez nem is olyan egyszerű.

 

A műsor utolsó riportja a két Cserhalmi-lányról szól. Mindkettő igazi energiabomba, egész nap játszanak, rengeteget csacsognak és még annál is többet mosolyognak. Pedig az ötéves ikrek élete korántsem felhőtlen: Lili teljesen egészséges, Sára azonban komoly izommerevséggel küzd, amit a részleges agyi bénulás okoz. A Mosolykommandó Alapítvány segítségével nemrégiben jutottak hozzá ahhoz a 3 millió forintos járássegítőhöz, amellyel Sára már egyre ügyesebben mozog. A cél az, hogy iskolakezdésre önállóan tudjon közlekedni.

 

Nézze meg az adást!