Akkor is megmondja az ultra-termográfia, hogy valami nincs rendben velünk, ha nem fáj semmi, nem érezzük magunkat betegnek

A Szeged Televízió regionális egészségügyi magazinjának a vendége a nemrég Batthyány-Strattmann László-díjjal kitüntetett Babik Barna. Aztán megmutatják a hajhullás következtében, ami akár egy poszt-covid tünet is lehet, kiknek és hogyan segíthet egy paróka. Ha már a koronavírus-járvány: megkérdeztek egy szakértőt, mikor javasolt a PCR-teszt és az ellenanyagszűrés. Az Ormos Intézet filmje pedig az ultra-termográfiáról szól.
Karajkó-Németh Marietta

2021. december 14. 17:49

Akkor is megmondja az
ultra-termográfia, hogy valami nincs rendben velünk, ha nem fáj
semmi, nem érezzük magunkat betegnek

Babik Barna, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tanszékvezető egyetemi tanára még október 26-án a Pesti Vigadóban vehette át az elismerést. A Batthyány-Strattmann László-díjat 1992-ben alapította a Magyar Köztársaság egészségügyi minisztere a 11/1992. (VI.5.) NM, Népjóléti Minisztérium rendelete alapján – amely egy életműdíj azok részére, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi és szociális, valamint családvédelmi ellátás fejlesztéséhez – az egészségügyi tevékenységek során elért évtizedes kimagasló teljesítmény vagy eredmény elismerésére. A kitüntetésben évente legfeljebb ötvenen részesülhetnek. A díjat az egészségügyi miniszter adományozhatja – többnyire ajánlás alapján –, illetve adja át. A vele járó pénzjutalom a tárgyév január 1-jei köztisztviselői illetményalap tízszerese, azaz 386 ezer 500 forint.

 

Rengeteg oka lehet a hajhullásnak, a legújabb például az, hogy poszt-covid tünet is lehet. Amíg a férfiak jobban, addig a nők ezt sokkal nehezebben viselik. Elveszthetik önbizalmukat, akár még depresszióba is eshetnek emiatt. A paróka viselése sokakban ellenérzést kelt, pedig az egyre jobb minőségű termékek és egy jól kiválasztott haj természetes hatást kelt. Sőt már nemcsak azok hordják, akiknek valamilyen betegségből miatt van rá szükségük, hanem azok is, akik szeretik a változatosságot vagy csak szeretnének megfiatalodni.

 

Egyre többen végeznek covid-tesztet a negyedik hullámban. Nemcsak a gyógyszertárakban elérhető, pár ezer forintos gyorstesztek fogynak el egyik napról a másikra, de a magánklinikákon is jóval többen kérik a majd 20 ezer forintos PCR tesztet. Korábban legtöbben utazás előtt csináltattak ilyet, ma már azonban egyre többen vannak, akik akár rendszeresen havi 30–40 ezer forintot is fordítanak a tesztelésre azért, hogy biztonságban tudják családtagjaikat. És sokan vannak azok is, akik azért végzik el maguknak a mintavételt, mert nem akarják kivárni azt a három-négy napot, mire kiér a mentő az állami tesztelésre. Ellenanyagszűrést is többen kérnek mostanában, akár a harmadik oltás felvétele előtt.

 

A testről készített „hőtérkép” egyidejűleg egy ultrahang kontrollal szinte minden rejtett gyulladást és annak pontos helyét megtalálja szervezetünkben. Még akkor is, ha ez a fájdalomküszöb alatt zajlik, és így a betegnek nincs is tudomása róla. Ez az ultra-termográfia, ami egy tokiói orvos friss kutatásához köthető.

 

Nézze meg az adást!