A szülők negyede oltatná a gyermekét – Szegedi Híradó, 2021. december 6-án

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Garai Szakács László

2021. december 06. 19:34

A szülők negyede oltatná a gyermekét
– Szegedi Híradó, 2021. december 6-án
  • A házi gyermekorvosok már felmérték a szülők körében, hányan oltatnák be 5 és 11 év közötti gyermeküket. Ez alapján osztják szét ugyanis a nekik szánt Pfizer-vakcinát, amely a tervezettnél egy héttel korábban, december 13-án érkezik Magyarországra. Időpontot pedig már szerdától lehet foglalni – ez derül ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő háziorvosoknak kiküldött leveléből, de biztosat még senki sem tudott mondani.
  • Nobel-díjas immunológus tartott online előadást a Nemzeti Tudós Akadémia szegedi találkozóján. Peter Doherty többek között a koronavírussal kapcsolatos kutatásainak eredményeiről is beszélt a 17. Nobel-díjasok és tehetséges diákok találkozóján. A rendezvényen jelentették be azt, hogy hatra bővült a résztvevő egyetemek, kutatóintézetek száma, és több mint ezer középiskolást sikerült bevonni a programba.
  • Tudomány kategóriában szegedi kutató nyerte a Prima Primissima díjat. Kondorosi Éva biológus szakterülete a növények és a baktériumok együttműködése, de az utóbbi időben tudománypolitikai tevékenysége is jelentős.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!