A szerdai Téma témái: pedagógussztrájk, uniós kritika, egyenlőtlen választási verseny (frissítve)

Ha szerda, akkor Téma a Szeged Televízió műsorán: Balogh Judit hírigazgató az elmúlt napok legaktuálisabb történései, ügyei kapcsán kérdezi az érintetteket, szakértőket, politikusokat, élőben.
Vass Imre

2022. január 26. 19:30

A szerdai Téma témái: pedagógussztrájk, uniós kritika,
egyenlőtlen választási verseny (frissítve)

Ezen a szerdán ezek a Téma témái:

  • Törvénytelennek nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pedagógusok hétfői figyelmeztető sztrájkját. A tanárok felháborodtak; a makói vasalódeszkás testnevelő tanár is ismét úszósapkát vett, már nincs kedve viccelni, sztrájkolni fog. A Stúdióban Vezsenyi László. Az adásban beszélgetnek majd a Pedagógusok Szakszervezetének alelnökével, Gosztonyi Gáborral is.

 

  • Jó néhány kritikát fogalmazott meg az unió egyik különbizottsága Magyarországgal szemben. Többek között kifogásolják a Pegasus-ügyet, a Fudan-egyetemet és az Oroszországgal való szoros kapcsolatot is. Gyöngyösi Mártont, a Jobbik európai parlamenti képviselőjét kérdezi Balogh Judit.

 

  • Csak kormányzati kommunikációra 40 milliárdot költött a kormány az elmúlt 3 hónapban, Ehhez képest az ellenzéknek szinte csak aprópénze van hirdetésekre. Az adás vendége Ligeti Miklós, a Transparency International ügyvezető igazgatója.

 

Az adás az esti híradó után kezdődik 19.30-kor, és a tévé mellett a Facebookon és a YouTube-on is nézhető élőben, mi pedig ebbe a cikkbe is belerakjuk a videót.

 

Kár lenne kihagyni!

 

Itt is megnézheti a teljes műsort:

 

 

Címlapon

mutasd mind