A nyirokrák túlélhető, csak gyorsan, időben menjünk vele orvoshoz! – Diagnózis, 2022. október 10.

A Szeged Televízió regionális egészségügyi magazinjában a női daganatos betegségeket és azok megelőzését vesszük górcső alá a Mályvavirág Alapítvány szegedi vezetőjével. Aztán utánajártunk, mi az a limfóma és hogyan küzdhető le ez a daganatos megbetegedés. Végül a Covid-járvány aktuális helyzetéről kérdezzük Baráti Leventét, a Proaktív Egészségközpont háziorvosát.
Karajkó-Németh Marietta

2022. október 13. 16:22

A nyirokrák túlélhető,
csak gyorsan, időben menjünk vele orvoshoz! – Diagnózis, 2022.
október 10.

Szeptember 20-án volt a Nőgyógyászati Onkológiai Világnap. Ebből az alkalomból idén is csatlakozott a nemzetközi kampányhoz a Mályvavirág Alapítvány, hogy ezzel is segítse a figyelemfelhívást, és hogy minél több nőnek elmondhassák, oda kell figyelni magunkra, a legapróbb, veszélytelennek tűnő tünet esetén is konzultálni kell orvosunkkal, hiszen a megelőzés vagy egy már kialakult nőgyógyászati daganatos betegség esetén a korai diagnózis rendkívül fontos.

 

Az emberek rendkívül keveset tudnak róla, pedig a betegség krónikus lefolyású, a tünetei nem látványosak. A nyirokrákként is emlegetett limfóma hazánkban évente mintegy ezer embert betegít meg évente. Ez a fajta daganat az, amiből a betegek nagy eséllyel gyógyulnak fel. Bodnárné Szúnyog Erika tizenkét éve esett át a betegségen, a gyors kezelésnek, és az orvosok szakmai tudásának köszönhetően szerencsére azóta tünetmentes. Szeptember 15. a limfóma világnapja, ebből az apropóból beszélgettünk érintettekkel, és a Szegedi Limfóma klub alapítójával.

 

Nézze meg az adást!

Címlapon

mutasd mind